¡Updated maps of all places and subjects of the world!
Shares and uses information from other users.

Plànol Canet de Mar

Plànol Canet de Mar

Created by bolivares on 24/04/2013
Updated on 24/04/2013
Public map
Streets
Satellite
Hybrid
Physical
Mapnik
Cycle map
Original
Midnight Commander
Red Alert
Streets
Satellite
Hybrid
white
Elements
About this map: 

Anàisi del plànol d’una ciutat
Canet neix al s. XI com un petit poblat costaner. Se’l coneixia com la Vall de Canet i Romaguera, el seu nom prové del llatí Canne que significa canya ja que les riuades en deixaven moltes. Com be em anomenat abans era un petit poble costaner el qual es basava en el sector marítim fins que la navegació i les grans construccions veleres van deixar de ser rentables i en aquell moment es quan comença l’activitat agrícola i s’inicia un procés industrial sobre tot el tèxtil d’aquí observem alguns dels seus carrers.
És molt conegut per la funció cultural i artística a causa del modernisme gràcies a Lluis Domènech i Muntaner amb els seus edificis com per exemple la Casa Roura.

Podem observar que zones més antigues tenim uns plànols irregulars, els quals han estat construïts d’una manera caòtica d’edificis sense cap ordre determinat, carrers estrets i irregulars amb un traçat tortuós i no estat planificat per cap ingenier però en canvi la zona més nova veiem una planificació urbana amb un ordre, els carrers més amples i són els que s’anomenen plànols ortogonals..

Al igual que tots els petits pobles costaners, Canet de Mar està situada a la part central de la costa del Maresme, dintre del Mar Mediterrani.
Canet no te cap riu perquè es típic del clima mediterrani, però si que hi ha una riera que s’omple quan plou molt. L’espai que hi ha entre el mar i la muntanya es molt petit i no hi ha espai perquè es formi un riu.

Podem distingir el conjunt d’edificacions directament, podem identificar també fàcilment si es tracta de blocs de pisos, o bé de cases unifamiliars, xalets..
Observem que en el barri històric les cases estan diferentment posicionades ja que estan sense planificar i no han seguit cap ordre, per altra banda esta la zona més nova la qual veiem des del mapa amb clara distinció, aquestes les veiem que estan més a les perifèries que no pas al centre, ja que al estar mal estructurat no podem ampliar-lo i s’han de fer a les perifèries les noves construccions.

Podem dir que Canet de Mar te un plànol bastant heterogeni ja que veiem de tot, no es només un plànol regular o irregular sinó que ens trobem una mica de tot. Ens trobem parts ortogonals més a les perifèries i plànols més irregulars en el barri històric.

Comentarios

There are no comments yet. Be the first to participate
Leave your comment
To leave a comment you must be a register user
Already a member?
Don't have an account yet?
Are you new at Ikimap?

Outros mapas deste usuario

Por: bolivares
1244 visitas
Por: bolivares
1096 visitas
Por: bolivares
898 visitas